Χειμωνιάτικα αρώματα στους 40°

Posted by Aromanet 27/06/2017 0 Comment(s)

Πριν κάποιες μέρες μίλησα με μία ενδιαφερόμενη πελάτισα που ήθελε να βρει ένα καλοκαιρινό άρωμα για να φορέσει. Είχε δει κάποιες καλοκαιρινες προτάσεις στη σελίδα μας και από τη συζήτησή μας κατάλαβα πως το άρωμα ήταν σημαντικό για εκείνη. Ήξερε τι της άρεσε, κάτι που με βοήθησε πολύ για να την εξυπηρετήσω.

 

Είχαμε ένα κοινό. Και οι δύο μας αγαπάμε αρώματα που συχνά χαρακτιρίζονται ως "χειμωνιάτικα". Τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουμε την ευκαιρία να φορέσουμε αρώματα που "χάνονται" τον χειμώνα. Sport εκδόσεις, κυρίως Eau de Toilette, Eau de Cologne και "skin scents" είναι αρώματα ειδικά σχεδιασμένα για περιπτώσεις όπου το άρωμα διαχέεται με τρόπους πέραν της εξάτμισης του αλκοόλ. 

 

Τα EDP, EDC και Eau Fraiche όπως μπορείτε να δείτε εδώ περιέχουν χαμηλότερο ποσοοστό αρωματικών ελαίων, κάτι που τα καθιστά συνήθως πιο φθηνά σε σχέση με τα EDP αλλά και πιο ελαφριά. Η μειωμένη περιεκτικότητα δεν αποτελέι μειονέκτημα.  Για κάποιες αρωματικές νότες "less is more". Όξινες νότες όπως το λεμόνι και το περγαμόντο, οζωνικές και πράσινες νότες, είναι μερικές από αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές, το άρωμα δεν πρέπει να είναι πολύ έντονο. Σκοπός είναι το άρωμα να είναι σαν απαλή αύρα που γίνεται  αισθητή μόνο σε κοντινές αποστάσεις ή κατά την έντονη δραστηριότητα, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Αλλά όπως ανέφερα και πριν, υπάρχουμε και εμείς που ασχέτως καιρού και θερμοκρασίας θέλουμε να φοράμε αρώματα ανατολίτικα, πικάντικα και βαριά. Το καλοκαίρι τέτοια είδη αρωμάτων μπορεί να γίνουν αποπνικτικά. Αλλά ευτυχώς αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε το αγαπημένο μας άρωμα στο ράφι για τους επόμενους μήνες. Μπορείτε να εφαρμόσετε το άρωμα σας με εναλλακτικούς τρόπους, κάνοντας το καταληλότερο για το καλοκαίρι.

 

Tip 1: Χρησιμοποιήστε λιγότερο άρωμα. 1 ψέκασμα αρκεί για τα περισσότερα αρώματα αυτούς τους μήνες.

 

Tip 2: Μία πολύ καλή τεχνική είναι να ψεκάσετε τον αέρα και μετά να περάσετε μέσα από το εκνέφωμα. Με αυτόν το τρόπο, το σώμα σας θα καλυφθεί ομοιογενώς από μικρά σωματίδια αρώματος, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο το άρωμα να είναι υπερβολικά συγκεντρωμένο σε ένα σημείο του σώματος.

 

Tip 3: Βάλτε το άρωμα στην επιδερμίδα σας, κάτω από τα ρούχα. Με αυτό το τρόπο το άρωμα θα διαχέεται καλύτερα και δεν θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα.

 

Tip 4: Δοκιμάστε τα αρώματά σας όταν έχει ζέστη ακόμα και αν δεν είναι καλοκαιρινά. Εάν δεν χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα μπορεί να εκπλαγείτε θετικά. Με τη ζέστη, το αρωματικό προφίλ αλλάζει, φαίρνοντας στο προσκήνιο νότες που αλλιώς δεν θα καταλαβαίναμε.