Άρωμα με κόστος 1 Bitcoin!

Posted by Aromanet 16/07/2018 0 Comment(s)

Αν είσαστε από τους τυχερούς που έκαναν περιουσία επενδύοντας σε Bitcoin μπορείτε πλέον να αγοράσετε άρωμα στην εξωφρενική τιμή του ενός Bitcoin.

Το Bitcoin είναι ένα εντελώς ψηφιακό νόμισμα. Δεν υπάρχει επισήμως σε καμία φυσική μορφή, κερμάτων ή χαρτονομισμάτων. Δεν παράγεται από καμία συγκεκριμένη χώρα. Δεν ελέγχεται από καμία συγκεκριμένη τράπεζα ή κυβέρνηση.

Η παραγωγή του, η αποθήκευσή του, η διακίνησή του, και όλες οι συναλλαγές με αυτό γίνονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή.

Ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία cryptocurrency, καθώς χρησιμοποιεί μεθόδους κρυπτογραφίας για τη δημιουργία και διαχείριση των χρημάτων, και για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας των συναλλαγών.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, μια εταιρεία στη Λιέιδα στα Πυρηναία όρη έχει δημιουργήσει ένα exclusive άρωμα εμπνευσμένο από το ψηφιακό κρυπτο-νόμισμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές ενός Ασιάτη πελάτη.

 

Το “Bitcoin Perfume” είναι ένα μυστικό μείγμα που περιέχει άνθη πορτοκαλιάς, σανδαλόξυλο και μόσχο.

 

Είναι άγνωστο ποιος παρήγγειλε τη δημιουργία του αρώματος αυτού καθώς ο αγοραστής δεν έχει δημοσιοποιήσει το όνομα του, αν και οι δημιουργοί του αρώματος αποκάλυψαν πως είναι ένας Ασιάτης που έχει μεγάλη σταδιοδρομία στην χρήση κρυπτο-νομισμάτων.

 

Σύμφωνα με τον Eduard Ribo, έναν από τους εφτά ιδρυτές της εταιρείας Beyou (η εταιρεία που έχει αναλάβει τη σύνθεση του αρώματος) ο πελάτης έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις:

«Έχει παραγγείλει ένα μικρό αριθμό μπουκαλιών από εμάς με τη πρόθεση να τα χαρίσει στους κοντινούς του ανθρώπους. Τον ρωτήσαμε αν μπορούμε να πουλήσουμε το άρωμα και δέχτηκε  με τη προϋπόθεση να πωλείται στην τιμή του ενός Bitcoin και μόνο με αυτή τη μορφή συναλλάγματος. Με την ισοτιμία του συναλλάγματος είναι πρακτικά αδύνατο να πουληθούν»

 

Ένα άρωμα στην τιμή του 1 Bitcoin είναι υπερβολικά ακριβό σε σχέση με τα άλλα προϊόντα της εταιρείας που πωλούνται στα 50€. Να σημειωθεί ότι με την τωρινή ισοτιμία το 1 BTC ισούται με 5590,7€ άρα και το κόστος του αρώματος είναι σε αυτή τη τιμή.

 

Η τιμή σίγουρα είναι εξωφρενική αλλά φαίνεται πως τα πάντα είναι δυνατά στον κόσμο των κρυπτο-νομισμάτων και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τους εκκεντρικούς συλλέκτες του κόσμου.

 

.