Τα αρώματα του "δρόμου"

Posted by Aromanet 21/09/2016 0 Comment(s)

Στη Νέα Υόρκη λίγο πριν τον ερχομό του 2016, ένα βανάκι με 8 άνδρες και γυναίκες περίμενε στην 86th Street. Ήταν μια ομάδα ερευνητών και δικηγόρων μιας υπερπολυτελούς εταιρείας αρωμάτων που εμπορεύεται μικρές συσκευασίες για τριψήφια ποσά. Σε ένα κοντινό bazaar, ένας μυστικός πράκτορας αγόρασε ένα μπουκάλι που έμοιαζε με αυτό της εταιρείας του, από έναν πάγκο. Το πήρε μαζί του πίσω στο βανάκι και εκεί επιβεβαιώθηκε πως το άρωμα ήταν ψεύτικο και έφερε όλα τα σημάδια ενός “imitation” προϊόντος. Η ομάδα γρήγορα πήγε στον χώρο αγοράς και περικύκλωσε τον πωλητή. Κατάσχεσαν τα προϊόντα και συνέχισαν το χτένισμα της πόλης.

 

“Tα πλαστά αρώματα είναι χαμηλής ποιότητας, αγνώστου προελεύσεως και πολύ αντιδραστικά”, προειδοποιεί η Jeannette Graf, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. “Δεν μπορείτε να ξέρετε τίποτα για την κατασκευή τους. Θα μπορούσαν να είναι φτιαγμένα σε κάποια μπανιέρα. Οι επιπτώσεις ξεκινούν από απλές αλλεργικές αντιδράσεις αλλά μπορούν να εξελιχθούν σε σοβαρότερες δερματικές παθήσεις.”

 

Αλλά τέτοιες προσπάθειες από παράνομους κύκλους δεν είναι περιορισμένες στη σημερινή εποχή. Η Chanel έχει κηρύξει πόλεμο στους παραποιητές προκειμένου να προστατέψει την εταιρική της εικόνα αλλά και τους καταναλωτές, από τα πρώτα χρόνια λειτουργείας της. Ήδη από το 1953, ένα άρθρο εφημερίδας αναφέρει τη σύλληψη δύο ατόμων που πούλαγαν ψεύτικα αρώματα Chanel. Ο Vincent Teresa, μαφιόζος και συγγραφέας αναγράφει στο βιβλίο του My Life In The Mafia (1973):  “Ένα από τα πιο ‘καυτά’ προϊόντα την περίοδο των Χριστουγέννων είναι το ψεύτικο Chanel No. 5. Κοστίζει 60 λεπτά το μπουκάλι για να παραχθεί ενώ στα καταστήματα το αυθεντικό πουλιόταν για 30 δολάρια.”

 

Ο χώρος των αρωμάτων δέχεται συνεχώς επιθέσεις και εισβολές από άπληστους πωλητές και σπείρες παράνομου εμπορίου που ζημιώνουν τόσο τις εικόνες των αυθεντικών εταιρειών όσο και την υγεία των ανυποψίαστων πελατών τους. Με την αγορά πλαστών προϊόντων αυτοί οι κύκλοι ενισχύονται και ενδυναμώνονται ενώ παθαίνουν άμεση ζημιά οι νομότυποι μεταπωλητές που φέρουν αυθεντικά προϊόντα.

 

Για αυτό το λόγο εμείς στην Aromanet θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία της αυθεντικότητας και να σας βοηθήσουμε να κάνετε σωστές και ασφαλείς αγορές. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το πως να διαπιστώσετε αν το άρωμα που φοράτε είναι αυθεντικό εδώ. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε email ή να μας πάρετε τηλέφωνο για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειάζεστε.