Τα αρώματα του Αυτοκράτορα

Posted by Aromanet 28/03/2017 0 Comment(s)

Η ζωές του Ναπολέοντα και του Francois Rance, ιδρυτή της Rance Perfumery,  διασταυρώθηκαν στο Παρίσι. Ο Ναπολέων Βοναπάρτης πέραν από αυτοκράτορας και στρατηγός είχε και μια ιδιαίτερη αδυναμία  για τα αρώματα. Απαίτησε από τον Francois, τον πιο διάσημο αρωματοποιό της εποχής, να παρευρεθεί στο ατελιέ του και να τον ακολουθεί σαν μαθητευόμενος προκειμένου να μάθει για την τέχνη της αρωματοποιίας που τόσο αγαπούσε.

 

Προφανώς αυτό ήταν μεγάλη τιμή για τον Francois. Ο αποκαλούμενος βασιλιάς των αρωμάτων και ο αυτοκράτορας της Γαλλίας δούλευαν μαζί και ο Francois αφιέρωσε τον χρόνο του διδάσκοντας την ιστορική φιγούρα.

 

Το πάθος του Ναπολέοντα για τα αρώματα μεγάλωσε μετά την εμπειρία του με τον αρωματοποιό και ο θαυμασμός και αφοσίωση του Rance προς την οικογένεια του Ναπολέοντα γιγαντώθηκαν. Τα αμοιβαία αισθήματα θαυμασμού πέρασαν και στις επόμενες γενιές της οικογένειας, και η Rance Perfumery παρήγαγε αρώματα αφιερωμένα στους ήρωες και τις ηρωίδες της Ναπολεονικής περιόδου.

 

Η Jeanne Sandra Rance σήμερα έχει αναζητήσει τα αρχεία και τις καταγραφές της οικογένειας της, διαλέγοντας και επαναφέροντας τα πιο πολύτιμα αρώματα από το ντουλάπι της ιστορίας. Τα αρώματα επιστρέφουν στη ζωή και αποτελούν ένα φόρο τιμής για μια εποχή πραγματικής κομψότητας και ανεπανάληπτης δημιουργικότητας. Όλα τα αρώματα, τα μπουκάλια και οι ετικέτες είναι αντίγραφα των πρωτοτύπων. Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα του οίκου εδώ!