Μήτηρ απάντων γαία και κοινή τροφός. (2)

Posted by Aromanet 29/04/2017 0 Comment(s)

Στο προηγούμενο Blog Post μας γράψαμε γενικότερα για την γη και το έδαφος ως πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη αρωματοποιία. Φτιάξαμε μια λίστα με 3 ανδρικά και 3 γυναικεία αρώματα που πιστεύουμε ότι ταιριάζουν σε αυτή τη κατηγορία.

 

Βιολέτα, κέδρος και βέτιβερ δίνουν στο DSquared She Wood χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο τίλτο του αρώματος. Το She Wood είναι μια βόλτα μέσα σε ένα ανθισμένο δάσος. Ένα ανθηρό-ξυλώδες άρωμα που ξεκινά με έντονες παραπομπές σε δάση αλλά σιγά σιγά εξελίσσεται σε υδάτινο-ανθηρό άρωμα. Μία μοναδική εμπειρία που εξελίσσεται σαν ταξίδι. Ξεκινήστε σε ανθισμένα κεδρόδαση και ακολουθήστε το ποτάμι για να καταλήξετε σε καταρράχτες. Ένα άρωμα που μας υπενθυμίζει την παρθένα ομορφιά του δάσους με όλα του τα στοιχεία.

 

 

Η μυρωδιά της άνοιξης σε ένα μπουκάλι! Το Chanel No 19 είναι σε αυτή τη λίστα γιατί εκθειάζει τη γη και ότι φυτρώνει πάνω της. Κύριο συστατικό του αρώματος είναι οι πράσινες νότες που φέρνουν στο νου τη ζωντάνια και απελευθέρωση  του να περπατάς ξυπόλυτη στο γρασίδι. Ίριδα, βέτιβερ και βρύα συνδυάζονται για ένα ελαφρύ σοφιστικέ πράσινο άρωμα που αν και λιγότερο δημοφιλές από τα άλλα αρώματα του οίκου, έχει φανατικούς υποστηρικτές που λατρεύουν αυτή τη σύνθεση χάρη στην ιδιαιτερότητά της.

 

 

Το Ralph Lauren Safari μπαίνει σε αυτή τη λίστα δυναμικά καθώς είναι ένα πολύ ιδιαίτερο άρωμα. Άνθη όπως ο κατιφές και το ρόδο ακούγονται σαν ψίθυροι, αγκαλιάζοντας το galbanum, το βέτιβερ και το σανδαλόξυλο. Ένα πολύ δυνατό και πολύ πολύπλοκο άρωμα που είναι για γυναίκες και όχι κορίτσια! Ένα άρωμα που αποδεικνύει ότι η ζούγκλα δεν χρειάζεται άγρια θηρία για να είναι εξωτική αλλά τεράστια δέντρα και χιλιάδες λουλούδια.

 

 

Η δύναμη της γης πολλές φορές συνδέεται με το μαγνητικό της πεδίο.  Και αυτόν το αδιαμφισβήτητο μαγνητισμό επικαλείται το Lalique Encre Noire A L’Extreme με τις επιβλητικές νότες που περιέχει. Το ελαφρώς όξινο κυπαρίσσι προαναγγέλλει το μυστικισμό του θυμιατού. Και η βάση για τον εξουσιαστικό αυτό συνδυασμό είναι το βέτιβερ, ένα από τα κλασσικά “γήινα” συστατικά. Μία σίγουρη αγορά για τον άνδρα που θέλει να ενισχύσει τη μαγνητική του παρουσία.

 

 

To Hermes Terre D ‘Hermes μπορεί να ανοίγει με εσπεριδοειδή αλλά η καρδιά του αρώματος είναι καθαρά γήινη και ξυλώδης. Το βέτιβερ και το πιπέρι του δίνουν μια πικάντικη-χωμάτινη διάσταση. Ένα από τα πλέον καταξιωμένα αρώματα και για καλό λόγο. Η πολυτέλεια και η εξερεύνηση σμίγουν σε ένα άρωμα τόσο ιδιαίτερο που έγραψε ιστορία.

 

 

Aνατολίτικο και ξυλώδες, το Geoffrey Beene Grey Flannel κυκλοφόρησε το 1975 και αγαπήθηκε αμέσως. Η βιολέτα που περιέχει του δίνει μια μεταλλική ιδιότητα που συμπληρώνεται τέλεια από το έντονα πράσινο προφίλ του Galbanum. Στη βάση του αρώματος περιέχονται αρωματικά στοιχεία βρύων που δίνουν στο άρωμα μια πιο βαριά διάσταση, ισορροπώντας έτσι με τα ανάλαφρα λουλούδια και εσπεριδοειδή. Πρόκειται για ένα άρωμα με καθαρές νότες που αν και δεν είναι εντελώς γήινο, χρησιμοποιεί τις γήινες νότες για θεμελιώσει τα υπόλοιπα συστατικά με αξέχαστο τρόπο.