Designer Vs Niche

Posted by Aromanet 16/11/2017 0 Comment(s)

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε το designer άρωμα σας σε μια Niche δημιουργία;

 

Τα designer perfumes αποτελούν την πλειοψηφία των επιλογών που προσφέρονται στην αγορά. Γνωστά και ως mainstream αρώματα, συνήθως δημιουργούνται από οίκους μόδας και διάσημες προσωπικότητες. Βασικά χαρακτηριστικά αποτελούν την ευρεία διάδοση τους και την προσιτή τιμή.

 

Αντίθετα, τα niche αρώματα δημιουργούνται από οίκους αρωματοποιίας και δεν βασίζονται στη μαζική διαφήμιση για την πώλησή τους. Στα niche αρώματα η αρωματικές ύλες εμφανίζονται σε υψηλότερα ποσοστά και δίνεται ιδιαίτερη βάση στις πρώτες ύλες.

 

 

Και οι δύο επιλογές (niche / designer) έχουν τα δικά τους θετικά στοιχεία αλλά η ερώτηση παραμένει: ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε το άρωμα σας από designer σε niche; Η απάντηση εξαρτάται από τη προσωπική σας προτίμηση και τις προσδοκίες σας. Βασικά πρόκειται για μια επιλογή μεταξύ συνηθισμένου και μοναδικού. Καθώς το άρωμα είναι η προσωπική σας υπογραφή, μπορείτε να αποφασίσετε με βάση τι θέλετε από αυτό.

 

 

Για να σας βοηθήσουμε στην επιλογή σας, σας αναφέρουμε μερικά στοιχεία που ίσως σας διευκολύνουν.

 

Προσβασιμότητα

Μία βόλτα στο κοντινότερο σας εμπορικό κατάστημα  αρκεί για να δείτε πως οι επιλογές σε designer αρώματα είναι πραγματικά μεγάλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα μπορέσετε να βρείτε και τα niche αρώματα που θέλετε. Με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορείτε να αποκτήσετε το niche άρωμα από την άνεση του σπιτιού σας.

 

Κόστος

Τα designer αρώματα είναι με τη πρώτη ματιά οι νικητές σε αυτή τη κατηγορία.  Αφενός αξίζει να γνωρίζετε ότι πλέον το niche δεν είναι συνώνυμο με το ακριβό. Υπάρχουν προτάσεις για τα περισσότερα πορτοφόλια. Αφετέρου πρέπει αν υπολογίσετε τη σχέση τιμής/ποιότητας. Τα niche αρώματα συνήθως διαρκούν περισσότερο με λιγότερη ποσότητα, συνεπώς θα διαρκέσουν για περισσότερο.

 

Άρωμα

Εδώ η επιλογή είναι δική σας και εξαρτάται από το τι θέλετε από το άρωμα σας. Εάν θέλετε απλά να μυρίζετε ωραία μπορείτε να διαλέξετε από την τεράστια γκάμα designer αρωμάτων. Το πρόβλημα με αυτό είναι πως το ίδιο άρωμα θα το έχει επιλέξει και πολύς άλλος κόσμος. Αν όμως θέλετε όχι μόνο να μυρίζετε ωραία αλλά και να αφήνετε μια μοναδική εντύπωση που θα διαρκέσει τότε προτιμήστε το niche. Καθώς είναι πιο ιδιαίτερα αρώματα θα ξεχωρίσουν και μαζί τους και εσείς.

 

 

Η Aromanet προσφέρει niche προτάσεις από τους πιο καταξιωμένους οίκους και καταρτισμένη εξυπηρέτηση για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το δικιά σας μοναδική υπογραφή. Προσπαθούμε πάντα να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές και εμπορευόμαστε μόνο αυθεντικά προϊόντα που είμαστε σίγουροι πως θα σας ευχαριστήσουν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα niche αρώματα.

1.            Τα αρώματα ξεκίνησαν ως μία εξ’ολοκλήρου niche αγορά πολύ πριν γίνουν τα designer αρώματα δημοφιλή. Οι βασιλικές οικογένειες είχαν συχνά αποκλειστικό αρωματοποιό και γνωστά παραδείγματα είναι η βασίλισσα Βικτόρια και η βασίλισσα Ελισάβετ Ι.

2.            Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των niche αρωμάτων τα καθιστά ιδιαίτερα δύσκολα να ταξινομηθούν σε αρωματικές κατηγορίες και να συγκριθούν με άλλα αρώματα.

3.            Οι niche οίκοι έχουν κάποιες θεμελιώδεις αρχές που είναι βασικές στη λειτουργία τους

4.            Η πρώτη αρχή είναι πως ο οίκος πρέπει να έχει δικό του αρωματοποιό στην κορυφή της επιχειρηματικής ιεραρχίας, όπως στα παλιά χρόνια.

5.            Η δεύτερη αρχή είναι πως οι οίκοι αυτοί περιορίζουν τη διάθεση των προϊόντων στην αγορά και δεν χρησιμοποιούν τεχνικές μαζικής παραγωγής.

6.            Η Τρίτη και τελευταία αρχή είναι η σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη μαζικού marketing. Με εξαίρεση κάποια άρθρα και συνεντεύξεις σε εξειδικευμένα έντυπα, η διαφήμιση είναι πολύ περιορισμένη. Για τους niche οίκους, η καλή φήμη αρκεί για να τους επιλέξει ένας πελάτης.

7.            Μία από τις πιο διαδεδομένες πρακτικές είναι η ανάδειξη ενός μόνο αρωματικού στοιχείου, με κύριο μέλημα την εξαιρετική ποιότητα.

8.            Υπάρχει πλέον μεγάλη άνθηση στον χώρο, και στροφή σε νέες χώρες παραγωγής πέραν της Γαλλίας και  της Ιταλίας.

9.            Ο οίκος Amouage, δημιουργημένος από τον σουλτάνο του Ομάν αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες και ακριβές μάρκες αρωμάτων στον κόσμο.

10.          Οι πριγκίπισσα Ντιάνα είχε τη δικιά της niche επιλογή, το Houbigant Quelques Fleurs που φόρεσε στον γάμο της.