7 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Bvlgari

Posted by Aromanet 02/12/2016 0 Comment(s)

 

1. Ο οίκος Bvlgari είναι ένας από τους παλαιότερους οίκους κοσμημάτων στην Ιταλία, ξεκινώντας το 1884. Το λογότυπό τους συνήθως αναγράφεται ως BVLGARI στην λατινική αλφάβητο, και προέρχεται  από το επώνυμο του Ηπειρώτη ιδρυτή, Σωτήριου Βούλγαρη.

 

2. Ο Σωτήρης Βούλγαρης εγκαταστάθηκε στην Ιταλία το 1881 με μόνο 18 σεντς στην τσέπη του και ένα πραγματικό ταλέντο στην χρυσοχοΐα και στο design κοσμημάτων. Μετά από δουλειές σε διάφορες εταιρείες του χώρου, αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του, δημιουργώντας κοσμήματα με στοιχεία από τη ρωμαϊκή και αρχαιοελληνική τέχνη.

 

 

3. Ο Σωτήριος είχε 2 γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Γιώργο που συμμετείχαν ενεργά στην σταδιοδρομία του οίκου ο οποίος πλέον ανήκει στον δισέγγονο του Σωτήρη, Francesco Trapani. 

 

4. Κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, o Κωνσταντίνος Βούλγαρης και η σύζυγός του, έκρυψαν 3 Εβραίες γυναίκες στο σπίτι τους. Δεν τις γνώριζαν, αλλά θέλησαν να τις προστατέψουν από την επιδρομή των ναζί στο γκέτο της Ρώμης το 1943. Για την πράξη τους αυτή, η οικογένεια τιμήθηκε το 2003 στην Ιερουσαλήμ.

 

5. Το στυλ του οίκου είναι ιδιαίτερο με επιρροές από την αρχαία Ρώμη, την κλασική ελληνική αρχαιότητα και την Ιταλική αναγέννηση και αργότερα το πιο μοντέρνο παριζιάνικο στυλ και το Art Deco.  Ακόμα και σήμερα, το brand παραμένει πιστό στις επιρροές αυτές.

 

 

6. Ένας από τους λόγους που η Bvlgari είναι τόσο μεγάλο όνομα, είναι οι πελάτες της. Αστέρες του Hollywood όπως η Elizabeth Taylor και η Audrey Hepburn και η πριγκίπισσα του Μονάχου Grace ήταν συλλέκτες των κοσμημάτων. Το 1976, η Jessica Lange φοράει κοσμήματα Βvlgari στην ιστορική πλέον ταινία King Kong. Πιο προσφάτως, οι Uma Thurman και Naomi Watts προτιμούν την εταιρεία για τον στολισμό τους.

 

7. Πλέον η Bvlgari επεκτείνεται σε 300 περίπου καταστήματα στις πιο ακριβές περιοχές του κόσμου. Το μεγαλύτερο κατάστημα βρίσκεται στο Τόκυο σε ένα 10όροφο κτήριο 940 τετραγωνικών μέτρων. Το 2014 σημειώθηκαν 130 χρόνια από το άνοιγμα του οίκου.

 

Μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα προϊόντα του οίκου εδώ!